Ledger wallet bitcoin

Plånböcker för Bitcoin och Ethereum

Kryptovalutor kan lagras på ett stort antal sätt beroende på hur du värderar de olika risker och möjligheter som finns. Dels vill du säkra dig mot att inte bli bestulen, men du vill också känna dig säker på att du inte tappar bort dina pengar. Hårdvaruplånböcker gör det möjligt att säkra sina kryptos från både stöld och slarv. Med olika lösningar kan hårdvaruplånböcker och offline lagring av Bitcoin, Ethereum och andra kryptovalutor har säkerheten förbättrats avsevärt de senaste åren. Helt säker är det svårt att vara, men om dessa lagringsmetoder används på rätt sätt kan man känna sig relativt trygg med sina pengar samtidigt som de finns tillgängliga enkelt.

”Ledger wallet” har blivit en av de mest populära hårdvaruplånböckerna för kryptovalutor. Ledgerwallet.com erbjuder flera varianter av plånböcker som gör det möjligt att lagra sina Bitcoin, Ethereum och andra valutor offline på ett säkert sätt.

Ledger Nano S - The secure hardware wallet

Ledger Nano S

Ledger Nano S levereras med en imponerande säkerhet som innebär att du kan sova gott om nätterna. Denna typ av hårdvaruplånbok eller ”cold storage” som det kallas på engelska gör det svårt för andra att stjäla dina valutor genom olika säkerhetsfunktioner. Bland annat krävs godkännande via en fysisk knapp på enheten för att göra överföringar. Samtidigt skyddas användaren mot att förlora sina kryptovalutor på andra sätt. Om minnet tappas bort eller går sönder finns ytterligare en säkerhetsmekanism. Vid installation får användaren 24 specifika ord som skrivs ner i en viss följd. Dessa ord kan användas för att återskapa vilken Ledger nano s som helst till ditt ursprungliga minne. Dessa ord fungerar således på samma sätt som din privata nyckel.

(artikeln uppdateras löpande)